.
جمعه 29 دي 1396.
امروز:
الجمعة 3 جماد أول 1439.
-
Jan 19 2018.
-

وَلِلّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ وَكَفَى بِاللّهِ وَكِيلاً

ورود کاربران

آخرین اخبار

آمار بازدیدکنندگان

109550
امروزامروز22
دیروزدیروز113
این هفتهاین هفته448
این ماهاین ماه2014
کلکل109550

فیلم

نظر سنجی

نظر شما درباره سایت چیست؟

عالی - 33.3%
خوب - 8.3%
متوسط - 25%
ضعیف - 33.3%

مجموع آرا: 12
امکان ارسال نظر براي اين نظر سنجي غير فعال شده است در: نوامبر 19, 2014

ذبح شرعي و آثار حياتي آن

خوردن و آشاميدن از نيازهاي اوليه موجودات زنده مي باشد زيرا حيات و زندگي به آن بستگي دارد و هيچ موجود زنده اي از آن استثناء نيست حتي اگر پيامبر باشد. خداوند در اديان آسماني حتي به خوردن انسان توجه داشته و براي او از اين جهت نيز وظايفي را معين نموده است. انسان مؤمن حلال خدا را حلال و حرام خدا را حرام مي داند و بر اين باور است كه دستورات و تكاليف وارده شده از طرف شرع را بايد بپذيريد و به آنها عمل كند كه اينها انسان را به سعادت دنيا و آخرت مي رساند.

بيهوشي الكتريكي و كشتار طيور

رشد روزافزون جمعيت انساني و نياز غذائي جامعه، رشد فزاينده توليدات مواد غذائي بخصوص فرآورده هاي حيواني را طلب مي كند و توليد فرآورده هاي طيور يكي از اقلام باارزش و بااهميت زنجيره غذائي به شمار مي رود. بديهي است توليد و فرآوري مواد غذائي مورد نياز با روشهاي سنتي و روستائي نمي تواند پاسخگوي اين نياز باشد.

بررسی نقش حلال خوری در زمینه سازی ظهوٜر

در جهان آفرینش هر پدیده دریک فضای خاص وبا فراهم شدن شرایط وزمینه های ویژه ای به وجود می آید که اگر آنها محقق نشود، آن پدیده نیز امکان گام نهادن به عرصه هستی نخواهد داشت. این مهم از ثمرات « قانون علیت » است که خود یکی از اصول تخلف ناپذیر هستی است؛ جلوه های آن نیز در اطراف همه ما کاملا مشهود است؛ ازترکیب هر دو عنصری نمک طعام به دست نمی آید یادرهر شرایطی هرگیاهی رشد نمی کند.

رزق و روزی

1ـ تبیین و تعریف رزق از دیدگاه اسلام چیست؟

2ـ اهمیت رزق حلال در قرآن کریم و روایات اهل چگونه است؟

3ـ اثرات رزق حلال چیست؟

4ـ تأثیرات رزق حرام بر بدن و روح و روان انسان؟

5ـ آیا غذای حرام نیز رزق انسان محسوب می شود؟

6ـ غذای حلال چقدر برای کسب تقوی اهمیت دارد؟

8ـ چه لزومی دارد که رزق حلال را از خداوند طلب نمائیم؟

9ـ آیا تغذیۀ پاک و حلال در نوع عمل اثرگذار می باشد؟

نگرشي بر اهميت بازرسي گوشت و رعايت بهداشت آن

چكيده:

گوشت به عنوان يك منبع مهم پروتئيني و يك ماده ارزشمند غذائي در غالب جوامع در دنيا مصرف ميشود لذا ميتوانند براي سلامت انساني خطر ساز باشند و تعداد بيشماري از عوامل پاتوژن زئونوتيكي را از طريق مواد خام دامي و فرآورده آلوده آنها به انسان و محيط منتقل سازند.و باعث آلودگي آب ومحيط و كساني كه با اين مواد سروكار دارند گردند. و همچنين بسياري از سموم حياتي و بقاياي داروهاي دامپزشكي را وارد در غذاهائي با منشا دامي نموده و سبب مسموميت در انسان شوند. بر اساس گزارشات سازمان بهداشت حهاني در حدود 50% بيماري هاي عفوني از دام به انسان منتقل ميشود و دربسياري از مواردپيشكيري   از بيماري نسبت به درمان ترجيح داده ميشود.

بررسی مقایسه ای اثرات روحی روانی کشتار بر روی کارگران سر بر در کشتارگاه های مرغ

چکیده

تامین نیازهای غذایی جمعیت رو به تزاید جامعه ، همواره نیازمند مشاغل و خدمات متنوع و جدیدی است که بتواند هماهنگ با افزایش جمعیت و همچنین افزایش تنوع در نیازهای غذایی موجبات رفاه نسبی جامعه را فراهم آورد ، کشتارگاه های مرغ به عنوان یکی از مراحل مهم و حیاتی در پروسه  تامین نیازهای پروتئینی مردم یکی از صنایع منحصر به فرد از جهت ماهیت کاری و همچنین حساسیت های مترتب بر آن به شمار می رود ، در این بین نقش کارگران » سر بر » در این کشتارگاه های مرغ ، نقش بر جسته و مهمی به شمار می رود چرا که در صورتیکه موازین شرع مقدس از طرف این کارگران در هنگام کشتار مرغ رعایت نگردد بنا به آموزه های دینی ، اثرات وضعی ناگواری را بر روند معنوی جامعه خواهد گذارد و از طرف دیگر نفس کشتار موجود زنده نیز به عنوان یک شغل می تواند اثرات نامطلوبی را از ابعاد روحی روانی بر کارگر سر بر وارد نماید. این مقاله با هدف تاثیرات این شغل بر شاغلین آن به نگارش آمده است .

ارزیابی تجربی کشتارگاههای مرغ

چکیده

تاثیرات سویی که محیط کار نا مناسب و نا مطلوب بر شاغلین وبر کمیت و کیفیت و همچنین هزینه های تولید و خدمات دارداز دیر باز ذهن متولیان و صاحبان صنایع و حرف را به خود مشغول ساخته است، محیط کار نیز همانند محیط اجتماع و محیط خانواده تاثیر گذار بر جسم و روح و روان آدمیان خواهد داشت و مطابق یک اصل مسلم علمی پذیرفته شده هر چه محیط کار از حیث ظاهری (نداشتن عوامل زیان آور) و هم چنین از حیث باطنی (روابط بین کارگر و کار فرما،ارتباطات بین کارگران و..... ) مطلوب باشد در بیشتر موارد خروجی از محیط کار(محصولات و خدمات ) نیز در شرایط یکسان مطلوب خواهد بود. این مقاله سعی دارد چنین روابطی را در بین کشتارگاههای مرغ مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دهد. با توجه به اصل فوق که بارها و بارها در مقاله های گوناگون علمی به اثبات رسیده است می توان انتظار داشت که در صورتی که عوامل محیط کار در کشتارگاهها و نیز ماهیت کاری آنان منطبق بر شرایط روحی وروانی کارگران و شاغلین در آنها باشد. خروجی کشتارگاههای مرغ نیز در شرایط یکسان از جهت پارامترهای دیگر مطلوب و مناسب خواهد بود و شاهد کشتاری منطبق بر موازین شرع مقدس و همچنین مطلوب بودن مراحل بعدی فراوری مرغ خواهیم بود  و در غیر این صورت و نداشتن شرایط محیطی مناسب و عدم تطابق شرایط کاری و محیطی با تواناییهای جسمی روانی کارگران احتمال و امکان شرایط مساعد برای کشتارحجیم مرغ حداقل در دراز مدت و یا برای تمامی یک شیفت کاری محتمل به نظر نمی رسد.

بیماری های قابل انتقال بین انسان و دام در کشتارگاهها

چکیده

بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوانات (زئونوزها) یکی از مشکلات مهم بهداشت عمومی دربسیاری از کشورها و به ویژه کشورهای در حال توسعه است که خسارات اقتصادی فراوانی نیز وارد می سازد. در این میان تعدادی از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام در کشتارگاهها (عفونت های شغلی در کشتارگاهها) به دلیل عدم رعایت بهداشت و عدم آگاهی لازم صورت می پذیرد. از جمله این بیماریها می توان به  بروسلوز، تب کیو، لپتوسپیروز و لوئینگ ایل اشاره کرد. به منظور جلوگیری از انتقال بیماری های مشترک میان انسان و دام ها در کشتارگاهها بایستی موارد زیر رعایت شوند:

احکام ذبح و شکار حيوانات در اسلام

احكام سر بريدن و شكار حيوانات

1- اگر حيوان حلال گوشت را به دستوری كه بعد گفته میشود سر ببرند- چه وحشی باشد و چه اهلی - بعد از جان دادن، گوشت آن حلال و بدن آن پاك است، ولی چهارپايی كه انسان با آن نزديكی كرده و حيوانی كه نجاستخوار شده و به دستوری كه در شرع معين شده آن را استبراء نكردهاند، بعد از سربريدن هم گوشت آن حلال نيست.

2- حيوان حلال گوشت وحشی مانند آهو، كبك، بز كوهی و حيوان حلال گوشتی كه اهلی بوده و بعد وحشی شده، مثل گاو و شتر اهلی كه فرار كرده و وحشی شدهاند، اگر به دستوری كه بعد گفته میشود آنها را شكار كنند، پاك و حلالند، ولی حيوان حلال گوشت اهلی مانند گوسفند و مرغ خانگی و حيوان حلال گوشت وحشی كه تربيت و اهلی شده است، با شكار كردن پاك و حلال نمیشود.

آیات مربوط به ذبح

خداوند متعال در قرآن کریم برای سعادت و صلاح مومنان دستورات متعددی بیان فرموده و ضمن هدایت مومنان به راه راست در خصوص زندگی بهتر و سالمتر دنیای فرمایشات جامع و کاملی ارائه نموده که در زمان نزول آیات درآن زمان، نشانه قدرت و تکامل قرآن کریم می باشد .

یکی از دستورات خداوند در قرآن ، مسئله غذا است و در راس آن استفاده از گوشت حیوانات است که بهترین و سالمترین حیوانات را برای غذای انسان توصیه نموده و دستورات خاص در خصوص ذبح آنها وجود دارد .