احادیث امامان در رابطه با حرامی

گوشت خوک

امام صادق (ع) : مردی از امام (ع) سوال نمود چرا خداوند گوشت خوک و شراب را حرام نموده است ؟ امام (ع) در پاسخ فرمودند : خداوند تبارک و تعالی چیزی را حلال ننموده و چیزی را حرام نکرده مگر برای حفظ مصالح خود مردم. نه آنکه بنا بر میل خود نسبت به چیزی آن را حلال نموده و به خاطر بی میلی خود نسبت به امری آنرا حرام کند. زیرا خداوند که خالق بندگانش میباشد ، می داند چه چیزهائی سبب قوام جسم و روح ایشان میشود. پس آنها را حلال نموده و میداند چه چیزهائی برای روح و جسم انسان ضرر دارد ، آنها را حرام فرموده. برای مثال گوشت خوک را حرام نموده ، زیرا سبب بی غیرتی و بی تعصبی و فساد اخلاق میشود. و شراب را حرام نمود ، زیرا شرابخواری موجب ارتعاش و لرزش بدن است و مروت و جوانمردی را از شخص زائل می کند و شخص مشروبخوار را به تمام امور زشت و قبیح از قبیل زنا با محارم و آدم کشی و هر فتنه ای می کشاند.    برای مثال اگر از خوردن گوشت خوک منع شده بخاطر این است هم از لحاظ معنوی و هم از لحاظ تندرستی به انسان لطمه می زند.

                                                             ” تفسیر جامع جلد ۲ صفحه ۱۵۶ “

حضرت امام رضا (ع) : در جهت تحریم خوردن گوشت خوک می فرماید : (( خداوند خوردن خوک را حرام فرموده چون حیوان است مهیب و زشت صورت که خدا او را برای پند و عبرت گرفتن خلق آفریده ( یعنی از دیدنش بفهمند که خدا بر هر چیزی توانا است و خدای را بر زیبایی صورت بشری خود شکر کنند ) و بترسند از شهوترانی و بی بند و باری که موجب این میشود که خدای تعالی صورت زیبای بشری را از ایشان گرفته و به صورت خوکشان کند و مسخ شوند ( چنانچه با جماعتی از پیشینیان در دنیا چنین فرمود و سایرین در عالم برزخ و قیامت در اثر داشتن خوی خوک بصورت او محشور میشوند ) و خوک را در بین بشر گذارد تا دلیلی برای گذشتگانی که با این صورت در آمده بودند باشد و جهت دیگر حرمت گوشت خوک آن است که خوراکش پلیدترین پلیدیها و کثیف ترین کثافتها است با مفاسد و زیانهای بسیاری که در خون او است)).

                                                           ”  وسائل الشیعه ، جلد۱۶ صفحه ۳۷۸ باب اطعمه “

امام صادق (ع) : خداوند عده ای را بصورت های گوناگون مسخ کرد شبیه خوک ، بوزینه ، خرس و هرچه از مسوخات دیگر است و آنگاه از خوردن این نمونه ها نهی فرمود تا از این جور حیوانات بهره مند نگردند و عقوبت آنرا خوار و سبک نشمرند !

                                              “  تفسیر عیاشی و کتاب الاطعمه و الاشربه وسائل باب ۱ صفحه ۳۷۷ “

امام صادق (ع) : چهارچیز سبب پیری زودرس است : خوردن گوشت خوک . نشستن بر جای نمناک . بالارفتن از پله . و آمیزش با پیر زن.

                                                                    ” تحف العقول صفحه ۵۴۰  “

  آیه قرآن درباره منع خوردن گوشت خوک

سوره مائده آیه ۳ :

حرام شد بر شما مردار و خون و گوشت خوک و هرحیوانی که در وقت کشتن آن ( بسم الله ) نگفته  باشید و حیوان که خفه شده یا به ضرب چوب و سنگ کشته شده باشد و یا از بلندی افتاده باشد و یا به وسیله شاخ زدن حیوان دیگری کشته شده و یا درنده ای آنرا پاره کرده و از آن خورده باشد و بقیه آن جا مانده مگر آنکه ذبح شرعی کنید آنرا قبل از جان دادنشان و حرام است هر حیوانی که کشته باشند به اسم قربانی برای سنگ هائیکه بت پرستان به نام بت وا داشته اند و حرام است که تقسیم کنید شتر کشته را یا چیزی دیگر را بین خود به قرعه زدن به تیرها ( که در زمان جاهلیت به آن فال می گرفتند یا قمار می کردند ) این محرمات فسق است امروز نا امید شدند کفار از دین شما که از بین ببرند آنرا پس مترسید از ایشان و بترسید از من ، امروز کامل کردم دین شما را ( این آیه در غدیر خم نازل شد ) و تمام کردم بر شما نعمت خود را و اختیار کردم برای شما اسلام را با این احکام حلال و حرام هرکه بیچاره شود در گرسنگی و قاصدگناهی نباشد بخورد از آنچه ذکر شده حرام است و بخورد به قدر سد رمقی البته خدا آمرزنده و مهربان است.

  ضررهای گوشت خوک از نظر

دانشمندان

خوک و سگ دو حیوان نجس العین اند که تمام اجزاء بدنشان حتی مو و ناخن که جان ندارد نجس است و ذبحشان لغو است ، یعنی به هیچ وجه قابل تطهیر نیستند و خوردنشان حرام و گناه کبیره است.

                                                                     ”  گناهان کبیره جلد ۲ صفحه ۱۸۶ “

در کتاب اسلام و علم امروز نشریه انجمن تبلیغات اسلامی می نویسد :

خوک یکی از حیواناتی است که طبیعی دانان آنرا جزء دسته ضخیم جلدان می دانند و گراز یا خوک وحشی و اسب آبی را از این فامیل می شمارند . خوردن گوشت خوک ضررهای بسیار دارد و با این حال به علت طعم ظاهری آن مورد استفاده قرار گرفته در صورتی که خداوند خوردن خوک را به قوم یهود نهی و بر مسلمانان حرام نموده عیسویان امروز گوشت خوک را می خورند و تعجب در این است که امروزه با آنکه علت حرامی گوشت خوک را فهمیده اند باز از خوردن آن دست بر نمی دارند.

علمای طبیعی امروز با نهایت روشنی فهمیده اند که گوشت خوک چه ضررهای دارد و چه زیانهائی در صحت و سلامتی جامعه به وجود می آورد و ترتیبی جز حرام کردن آن در جهان نیست که از بدی آن جلوگیری نماید.

در فرهنگ لاروس مدیکال در لغت تنیا یا کرم کدو می نویسد ( در کشورهائی که خوک زیاد مصرف میشود مرض لادرری فراوانست و برعکس درکشورهای اسلامی که اصلا خوک نمی خورند این مرض ابدا وجود ندارد )

تفصیل زیانهای گوشت خوک

۱.زیانهای معنوی و اخلاقی :

این موضوع در علوم طبیعی ثابت شده که انسان گوشت هر حیوانی را بیشتر بخورد متصف به اخلاق برجسته آن حیوان می گردد ، مثلا اگر دائما خوراکش گوشت گاو باشد صفت گاوی و زورمندی بهیمی در او پیدا میشود و اگر شیر و گوشت گوسفند بخورد خوی نرم و گوسفندی پیدا می کند ، خوردن گوشت خوک نیز در انسان شبیه اخلاق خوک تولید می کند خوکها در بی غیرتی و بی ناموسی مشهورند و هیچگونه ادبی در زناشوئی ندارند هیچ حیائی از خود بروز نمی دهند و عصبیت جنسی در وجودشان پیدا نمیشود تعجب اینجاست که اروپائیان خود متوجه نقص این حیوان شده و هرکس را که می خواهند به بی غیرتی و نقص حمیت سب کنند او را به نام خوک می خوانند و یکی از بزرگترین فحشهای آنهاست یکی دیگر از زیانهای معنوی خوک این است که این حیوان هرگونه کثافتی را پیدا می کند می خورد و از هیچ چیز باک ندارد در نتیجه وجودش سراپا کثافت است.

این حیوان زشت که انسان از دیدن آن منزجز میشود و کثیف و مزبله و کثافت خوار همانست که اروپائیان نادان با وجود دانستن زیانهای آن گوشتش را به قیمتهای گزاف خریده و می خورند و روده اش را از خون و چربیهای خود آن پر کرده با کمال میل و لذت میل می کنند و به جای این که به قیمت ارزانتر از گوشت سالم گوسفند استفاده کنند ، پول بسیاری می دهند و ناخوشی و مرض برای خود می خرند.

معروف است که خوک مظهر شیطان است و این فکر را بیشتر خود اروپائیها که مرید حیوان مزبورند دارند چنانکه در قصه های مذهبی خود هر وقت شیطان را جسمیت داده اند بصورت خوکی جلوه گرش میسازند.در انجیل برنابا که به علت حقائقی که در آن نوشته میتوان بدان اطمینان کرد خوک را مظهر شیطان معرفی کرده و می گوید که در بدن این حیوان روح شیطانی وجود دارد ، در انجیل هائی که فعلا در دست عیسویان است نیز این موضوع را تایید کرده چنانچه در متی ۸-۲۳ و مرقس ۵-۱ تا ۲۰ و لوقا ۸-۲۶ تا ۳۹ داستان داخل کردن حضرت عیسی (ع) شیطانرا میان بدنهای گله خوک و فرستادن این گله را به رودخانه شرح داده است بنابراین از لحاظ روحی نیز عیسویان بدی خوردن خوک را می دانند و باز از خوردن آن دست بر نمی دارند.

    ۲

.زیانهای جسمی : زیانهای جسمی خوک بسیار است که دو قسمت آنها مهمتر از همه میباشد یکیترکین تاتریشین و دیگری

کرم کدو ،  که ذیلا به تفضیل شرح داده میشود :

۱.تریکین:

حیوان کوچکی است که در میان گوشت خوک لانه می کند . تریکین کرم کوچکی است که نر آن تا یک میلیمتر و نیم و ماده آن تا سه میلیمتر قطر دارد. در عرض یکماه می تواند از ده تا پانزده هزار تخم گذارد. به محض اینکه در اثر خوردن گوشت خوک تریکین وارد بدن انسان شود گلبولهای سرخ خون ابتدا شروع به زیادی کرده و بعد از بین می روند و کار به جائی می رسد که گلبول خون خیلی کم میشود و انسان دچار مرض کمخونی میگردد و ممکن است این حالت او را به مرگ بکشد.

هنگامی که تریکین ها وارد معده شدند جدار آهکی خود را در اثر دخالت اسیدهای معدی از دست می دهند و به سرعت تولید مثل نموده

از راه معده و خون داخل بدن میشوند.

اولین اثر آن سرگیجه و تب های مخصوص من جمله تب های مربوط به دستگاه هضم میباشد بعدا اسهال دست می دهد تب حاصله از این حالت ابتدا ضعیف است ولی رفته رفته سخت و مزمن میگردد.

دردهای دیگری از قبیل روماتیسمی مختلف ، کشش اعصاب ، خارش داخلی بدن ، تراکم پی ها ، کوفتگی و خستگی سخت در تمام کالبد ، جمع شدن عضلات صورت و بالاخره دردهای ناشی از ضعف فوق العاده بدن به وجود آمده پس از چهار پنج روز مرگ فرا میرسد.

آثار دیگری هم در مریض به وجود می آید از قبیل سختی عمل مضغ و بلع ( خوردن ) و تنفس.

ممکن است مرگ در اثر عوامل دیگری نیز تولید گردد زیرا کرمها در هفته سوم اقامتشان در معده شروع به حمله به عضلات می کنند و در هفته هفتم به ریه هجوم می برند و تولید مرض ضعف قوا نموده و مریض را میکشد.

مرضی که از کرم تریکین حاصل میگردد به نام تریکیوز مشهور است این مرض در کشورهائیکه گوشت خوک زیاد مصرف میشود زیاد است و در کشورهای اسلامی که خوک حرام است اصلا دیده نمیشود.

برای نشان دادن اهمیت این مرض و سرایت آن کافیست بگوئیم که در یک کیلو گوشت خوک ممکن است ۴۰۰ میلیون نوزاد تریکین باشد.

۲-مرض لادرری

:

یکی از خطرناک ترین امراض که به وسیله خوردن گوشت خوک به انسان سرایت می کند مرض لادرری است که عامل مولده آن تنیا یا کرم کدو است بدن این کرم ، مرکب از یک سر است که دو ردیف قلاب و چهار بادکش دارد و به وسیله آن خود را به جدار معده می چسباند بعد از سر زنجیر خیلی طولانی از حلقه است که بدن او را تشکیل می دهد و گاهی مجموع این حلقه ها چندین متر میشود حلقه نزدیک سر خیلی کوچک است و هرچه از آنجا دور شود حلقه ها متدرجا درشت میشوند و دائما حلقه های جدید بین سر و آخرین حلقه تشکیل شده ، طول حیوان را بیشتر می کند ولی حلقه هائی از انتهای بدن که پر از تخم اند جدا شده و با مدفوع خارج میگردند ، هر حلقه تنیا دارای دو جنس نر و ماده و جفت گیری در خود آن انجام می گیرد ، خوکها تخمهائیکه به دین وسیله دفع و جزء زباله ها میشود را می خورند به محض اینکه تخمهای مزبور داخل معده خوک شد تخم باز شده تولید نوزاد می کند اگر گوشت این خوک را انسان بخورد ( خیلی کم اتفاق می افتد که گوشت خوک فاقد نوزاد تنیا باشد ) نوزاد ها به محض داخل شدن در روده انسان رشد کرده و تبدیل به تنیا خواهند شد برخلاف مشهور که می گویند کرم کدو بیش از یکی نیست ممکن است چندین کرم وارد بدن انسان گردد ، وجود کرم کدو در بدن انسان موجب اختلال های بسیار خواهد شد و بهترین طرز مصون بودن از آن به عقیده علمای امروز نخوردن گوشت خوک است.

مرض لادرری در کشورهائی که گوشت خوک زیاد مصرف میشود مانند آلمان فراوان است.

زیانهای گوشت خوک منحصر به این دو که گفتیم نیست ، گوشت خوک اصولا ثقیل الهضم است و معده را سخت در زحمت می دارد.

در اثر خوردن گوشت خوک اغلب سمی به وجود می آید که در اصطلاح علمی آنرا بوتولیسم می نامند.

حقیقتا باید به حال کسانی که از روی تجربیات علمی زیانهای خوک را فهمیده اند و باز در خوردن آن اصرار دارند افسوس خورد و ضمنا نسبت به بزرگی دین اسلام که در هزارو چهارصد سال پیش در وقتی که دنیا از این گونه مسائل خیلی دور بوده زیانهای خوک را در نظر داشته و آنرا حرام نموده اقرار باید نمود.

چنانچه درباره سگ که دین اسلام آنرا نجس العین دانسته و حکم به نجس العین بودنش فرموده و نهی از جا دادن او در داخل خانه نموده ، اخیرا کشف شده که ناخوشی ها و بیماریهای بسیار ممکن است از سگ به انسان منتقل شود که از آن جمله این امراض است :

جرب ، کچلی و امراض جلدی که در اثر قارچ ها به وجود می آید ، هاری و بالاتر از همه مرض کرم کدوی سگ ، انتقال انواع شپشها از سگ به انسان ، سرایت سل و غیره.

و تفصیل هریک از این امراض و ابتلاء به آنها را در کتاب مزبور ذکر کرده و نیز می نوسید : دانسته شده میکروبی که از زبان سگ در هنگام لیسیدن ظرف به آن میرسد چیزی جز خاک آنرا برطرف نمی سازد چنانچه در اسلام طاهر شدن آنرا موقوف و فقط به خاکمالی دانسته اند.

                                                                 ”  گناهان کبیره جلد ۲ صفحه ۱۸۷ الی۱۹۱ “